Rabu, 14 Mac 2012

kejutan budaya

salam

Malam ni mood aku tak berapa naik baik sangat... kat kelas td mati2 ak dok fikir pasal nak buat draf pulang t .. tp satu hampeh pn ak tak buat huhuhu...  dengan aku yang xdapat tdo lg, ,sedangkan petang tadi ak penat gila mana tak nya kelas ak dari kul 10pg sampai kul 5 tanpa gap.. pas2 kul 5 ada discussion assignment lagi.. nak dekat kul 6setengah baru aku sampai rumah. tapi bukan tu benda yang ak nak cita ...

sekarang nie da masuk minggu ke empat semenjak sem baru dibuka .. kiranya dah hampir sebulan la ak kat bumi sarawak ni.. kalau ada budak U ke kolej ke apa ke mesti perasan kan .. waktu minggu aluan pelajar (orentasi) mesti ada dari kalangan kita yang nampak kampung sikit pas2 2 minggu 3 minggu macam 2 mula la berubah penampilan .. kalau sebelum nie pakai bawal yang da pudar warna d tambah ngan manik2 kat tepi tudung tu tecabut ( erk macam ak je hahaha) sekarang da pakai shawl ala siti la, ombak sana, gulung sini la.. pas2 mata wajib ada lance 

sory amik doodle x minta izin


d tambah lagi x mena2 mula la mengambil gambar dengan banyakny pas2 upload kat facebook.. tak pun buat status "makan kat secret recipe tadi .. ala murah je pn" x pn buat status " Ipad HD da launch boleh tahan la harga dia" xpn ada satu folder pic kat facebook dia yang ada smua harta benda dia... dengan keadaan facebook yang baru buat masa MAP pas2 add n accept org sembarang, maka ada la komen2 .. "wah cute" " Ipad HD jeles ny :(" " wah sedapny kepsi t pasni spend kita ye " eeeeuuwww 


sekadar hiasan






x kisah la kalau yang berperangai macam 2 mmg betul orang yang senang.. bapa ada bisnes keta ka mak dia doktor yang siap ada hospital sekali ka... tapi kalau mak bapa dia just keja biasa2 pas2 ko la anak first yang masuk U .. parents kompom pecaya jak apa yang anak dia cakap .. anak dia nak tu nak nie dia main bagi je walaupun kat kampung entah makan ke entah tidak.. belum bertambah ngan utang disekeliling pingang .. ishh marah tol ak ngan orang macam nie... sebab 2 ak doa banyak2 supaya ak x temasuk dalam golongan macam 2..

nie pengalaman yang ak tengok n dengar dari sense ak sendiri ... ada la seorang hamba Allah nie.. mentang2 la dia dapat masuk U dia boleh la buat sesuka ati.. mak dia punya la berutang sana sini semata2 nak kirim dia duit tiap2 bulan.. padahal cukup je scholarship atau PTPTipu 2 sampai hujung sem tak pun dalam sebulan sebelum cuti macam 2 baru habis .. pas2 ada member ak yang satu U dengan dia cite yang dia ingat Hamba Allah 2  anak orang kaya padahal biasa2 je.. tinggal kat ting Garden siap tandas highway tapi belagak nak mapus.. ishk geram ak..

sekadar hiasan


lagi satu cita , ada satu hari2 ak ngan mak ak g mana entah tak ingat ak.. pas2 terjumpa la dengan bau bau bacang ak.. cita punya cita dia ngan mak ak .. dia pn termeluah kan lah perasaan .. yang anak ny selalu minta duit .. sampai utang dia da dikelilingin pingang ...siap keliling banyak2 kali lg.. siap nages orang 2 depan mak ak .. ak pun rasa kesian la dengan orang yang kira pangkat makcik ak 2,, yelah anak dia stdy kat kolej swasta ( u know what i mean) .. balik umah pas rehat2 jap ak buka la facebook then facebook suggest anak dia as fren ak.. ak pn g la add.. pas dia approve ak mula la menjalankan aktiviti mengstalker ak .. ala mcm x biasa pula hahaha.. opss ok benda serius ni.. stalk pun stalk ak tgk anak dia punya hidup main mewah siap ada dslr, mac ... Ya Allah x da rasa kesian ka langsung kat mak n family kat kampung huhuhu

ok la bagi ak jangan la kita berlagak kalau x berkemampuan .. erk salah jangan la kita sesekali berlagak.. peringatan untuk sesama kita.. ok tata


8 ulasan:

  1. @SMS : rajin awk komen blog sy..

    BalasPadam
  2. @umisahirah : mmg pn biar ar kat dia .. nie just peringatan diri je la

    BalasPadam
  3. peringatan tuk kita semua..peace..^^

    BalasPadam
  4. eh topik kita sama mimie. kika pon baru lepas post entri psal kisah yang lebih kurang cemgini. ingt kan kika je jumpa spesis gini, mimie pon ada jumpa ye.

    siyes memang mensampah plus meluat. tu yang smpai tahap kika buat entri trus.

    hope kita tak macam mereka.

    BalasPadam