Rabu, 20 Julai 2011

Budak IPT dan makanan ringan

Seperti entri ak sebelum nie ( kalau ada yang bacala hehehe  kalau blum n nak baca klik sini )
Ak konon2 busy layan pertanyaan bakal junior ak kat Unimas, macam2 dorg Tanya .. tp ada suatu soalan 2 yang membuatkan ak tertarik untuk buat entri nie.. budak 2 tanya macam mana kafe or makanan kat Unimas dan kalau tak silap ak , ak jawab.." ok je.. myb mula2 2 rasa lain la sebab bkn tempat kita kan tapi lama2 besala.."  tapi sebenarnya bukan i2 yang ak nak jawap .. tp jawapan ny ak tulis kat entri nie.

****************************


Bagi pelajar  Universiti erk bukan universiti je tapi kolej2 , politeknik2 ,, n senag cerita pelajar IPT la, kalau korg perasaan memang x boleh dipisahkan dengan makan segera kan?? X kira la benda 2 mahal ke, murah ke, biasa korg makan ke tak biasa korg makan ke , mmg makan ringan nie x boleh dipisahkan la dengan budak IPT .. kalau korg x percaya meh ak bg korg contoh

  • ·         Makanan  Franchise



 Jenis yang macam nie besanya awal sem yelah time2 student banyak duit.. yang guna Ptptn , yang guna scholarship, dpt duit yayasan mcm2 g la.. nak cari keta sewa time punya la payah..
·         

  • Makanan berbungkus




 Jenis makanan mcm nie pula sepanjang sem ada Cuma tambah femes sikit masa hujung sem..  yelah semua lupa diri waktu awal sem hehehe

********************

Nie belum temasuk makan burger kat kafe, kentang goreng la .. mcm2 g la hehehe
kenyataan yang x boleh dinafikan bg budakk IPT hehehe

Hehehe ok done 1 entry.. thanks sudi baca.. komen digalakkan sesangat x kira +ve ataupun  -ve.. yg penting guna bahasa sopan erk J

****lebih kurang 11 hari g kita puasa kalau x silap J *****

28 ulasan:

  1. betul.. saya dengan biskut tak ley nak renggang..
    mmg lumrah budak ipt.. tak ley nak lari dari junk food..

    http://irsyanim.blogspot.com/2011/07/mari-aku-cerita-tentang-kebenarannya.html

    BalasPadam
  2. setuju . hee suka sgt makanan ringan tambah tambah KFC :D:D .
    tpi maggi paling femes kot ?:P time xdak dwet ,

    BalasPadam
  3. @ Hunny : 2 la pasal biskut kering 2 la yang wajib mcm pelik je kalau xda kat stok mknn

    @diyan : meggi ngan stdnt kn mcm isi n kuku kan2 hehehe

    BalasPadam
  4. biskut or jajan simpan byk2 dlm loker. tehehe~

    BalasPadam
  5. eh, mimi, freshie dh stat dftar ke? mimi jd faC eh? mimi kat unimas dah ke ni? rmai x freshie? hee~

    BalasPadam
  6. Rasanya maggie the best la... tak kita waktu kaya mahupun pokai. sayang maggie <3.. hehehe

    BalasPadam
  7. @miss fyqa : hahaha stok bukan main banyak hehehe

    @cik pieqa: xda la kak.. dorg tanya kat fb jer.. pning gak ngan soalan dorg hehehe

    @shuk_archie : nie mst suka mkn megi .. tapi kalau nie boleh d gambarkan mcm nie " megi time susah baru nak cari "

    BalasPadam
  8. hehe ! ingt freshie dh masuk.
    nice entri la mimi. tOtally agree.
    tambah lagi 1 nescafe, time musim final.
    hehe penyegar mata tuu. memg wajib ada ;)

    BalasPadam
  9. hahaha btl2 .. thanks kak iqa :)

    BalasPadam
  10. wah...mang btul sgt ah!! hehehe..

    BalasPadam
  11. betul tu..kenape ye?sebab nak save bajet ke ape ek?bagi hez..fast food xde la kenyang sangat pon!!haha

    BalasPadam
  12. Btol tueee! Time kt U je, asal lapar je mesti nk Mcd.. KFC.. SR... Big APple.. Pizza Hut.. TAPI tue sume time awal2 sem.. da ujung2,, hadap la ape yg ade.. keh3

    BalasPadam
  13. dulu masa study tade duit kan, makan megi pastu kuah tu cecah dengan roti gardenia. weE..makan 5 orang. sedap juge :)

    BalasPadam
  14. @Suhazli : kalau megi 2 btl la save bujet.. tp pkena makan kat SR mana nak save ny mbazir ada la heehehe

    @ina: hujung sem hanya megi peneman ala tag line megi kan " time susah baru cari"

    @miss tasantek : wah yeke mcm best je :)

    BalasPadam
  15. hehe..besala makanan feveret tu yang no 1st tu..
    sebabnye bile g shopping complex itu je yg senang & sedap pun..kalau food court malas nak layan..haha

    BalasPadam
  16. @wanie : hehehe teori boleh d terima :)

    BalasPadam
  17. em... yummy.... bestnya.. hihi
    ^_^

    BalasPadam
  18. hehe...

    betul tu..itu je la makanan bila dekat U...tapi kalau balik rumah lgsg xmakan magie or biskut or keropok..hehe

    BalasPadam
  19. fuiiyyooohh,

    makdi..Eh, kau dah gnti puasa ?


    alllalalala =)

    BalasPadam
  20. @ila : hahaha sama la

    M.hanif : alhamdulilah lama da ganti

    BalasPadam
  21. yelah baru perasaan mimie x letak gambar megi hehehe lupa2

    BalasPadam
  22. haha..tahu xapa..mula2 je kaya..:P

    BalasPadam
  23. maggi lagi la paling geng karassss hehe :P

    BalasPadam
  24. tu la...hari2 mkn kat starbuck mcm sy ni ssh gak...
    hahahaha...
    padahal mkn megi kat blik je..;p

    BalasPadam
  25. betol2...tambah lak,,saye kfc,pizza hut, mcd, a&w..depan mata. jalan sikit je, kuar pagar u..jumpe la mende2 tu... Tapi, kite kene pandai2 jage bajet ar kan. Sebulan sekali ke, kalau dah tak leh tahan sgt nak makan...hehe!

    BalasPadam