Jumaat, 22 Julai 2011

Penyampaian ilmu dengan cara yang mudah lebih senang difahami

Salam
Ak sebenarnya nak bercerita pasal ilmu.. ak suka kalau sesuatu ilmu 2 disampaikan secara ringan ataupun mudah tapi content atau pun pengajaran yang ak boleh perolehi sama dengan cara penyampaian ilmu biasa sebagai contoh : 
·        
  • Filem kiamat sudah dekat



Bagi ak walaupun pengajaran yang disampaikan dalam filem nie sebenarnya berat tapi dia disampaikan cara yang mudah.. “kiamat sudah dekat men!!”  dan paling penting bagi ak tiada unsur mempersendakan agama disini .. juga untuk meningatkan kita kea rah kebaikan dsbbkan ” kiamat sudah dekat men!!”
kalau nak tgk filem nie tgk kat channel youtube nie.. klik sini
·        

  • Vblog dari matlutfi90




Ak sebenarnya xda la minat mana pun ngan matlutfi90 nie just ak suka cari dia menyampaikan mesej disetiap vblog dia .. contoh paling mudah video kat atas lawak tapi maksud tersirat yang disampaikan “Don't jump into conclusion too quickly”


Kan best kalau system pendidikan kat Malaysia macam nie gak.. myb tak la ak tergagap2 cakap BI mcm sekarang hehehe J

thanks for reading .. kalau sudi komen la ^^

16 ulasan:

  1. hahaha.. "kiamat sudah dekat men" lucu kan

    BalasPadam
  2. tgok cter nieyh , aku teringat kipli nan rambot pacak ea , muahaha

    BalasPadam
  3. @faraa : best kan... yg penting pengajaran yg filem nie bawa

    BalasPadam
  4. 2 3 pat kali tgk kiamat suda dekat. bes gile...;0

    BalasPadam
  5. kekadang ada filem yang ada unsur pengajaran cumanya x semua tersurat... tapi tula, susah sikit, takes time nak memahami... =)

    BalasPadam
  6. dua2 blm pernah tgk lg huhu

    haiaa..alangkah bestnya bahasa melayu bahasa pengantara sedunia..tak jgk sy tegagap speaking Bi hoho

    BalasPadam
  7. @CintaKhadijah : ^^
    @Liyana Aziz : tu la.. byk sangat unsur2 x ble dfahami...

    @sutera kasih : Lol hahaha btl gak 2

    @m.hanif : hehehe ^^ me 2

    BalasPadam
  8. hehe..suka cerita ni..best..kelakar pun kelakar..

    BalasPadam
  9. yeah..btl..
    pnympaian ilmu yg mudah senang igt..hehe..
    :)
    eh..matlufti la..hehe ~

    BalasPadam
  10. ta tengok lagi ceta tu . hehe


    nak tengok lah

    matlutfi . suke tengok vblog die .

    ade maksud tu :)

    BalasPadam
  11. saprol! hehe
    cik ana suke cara matlutfi convey mesej :)
    KEDAHan yg x lupa asal usul..hehe

    BalasPadam
  12. suka cite kiamat sudah dekat :)

    BalasPadam
  13. kiamat sudah dekat tak tgok lg , :/

    BalasPadam
  14. ilmu,
    mcm2 cara bleh disampaikan ;)

    BalasPadam