Khamis, 30 Jun 2011

Anak- anak sidek ( yang tinggal sejarah )

copet kat google


Sapa sini minat anak-anak sidek ??
Dan ak sure budak sebaya ak ( yg lahir akhir 80an dan awal 90an)
Taw cite nie.. tapi napa da x main kat tv erk???

**************************************

Bagi sesiapa yang x taw apa tu anak- anak sidek , meh ak kongsi sikit pengetahuan aku
Anak-anak sidek nie sebuah komik bersiri serta animasi dari Malaysia. Ia merupakan komik biografi untuk keluarga pemainbadminton negara iaitu keluarga Sidek. Dalam kelurga anak- anak sidek nie dorg ada 6 0rang adik beradik , sorg pempuan n 5 org lelaki yang terdiri daripada Rusitah, Misbun, Razif, Jailani, Rahman, and Rashid. Cerita nie lebih kepada bapa dorg iaitu Haji sidek yang garang mendidik anak-anak nya untuk mahir dalam badminton . cerita ini juga menyelitkan kesukar haji sidek mendidik anaknya yang nakal terutamanya misbun.

*******************************************************

Tapi persoalan nya disini knp animasi or komik anak2 sidek nie macam ilank erk??
Banyak sebenarnya kelebihan komik/animasi nie :
  1. ·         Idea original
  2. ·         Boleh memupuk rakyat Malaysia terutamanya generasi muda untuk suka kan sukan badminton nie
  3. ·         Mencari pelapis atlet badminton yang semakin berkurang sekarang nie.. ( ye kan??)
  4. ·         Memeriahkan lagi komik / animasi Malaysia yang mula berkembang disebabkan komik/ animasi Upin Ipin dan sebagainya


***************************************

copet kat google


Harapan ak dan myb ramai lagi orang yang meminati komik/ animasi anak2 sidek nie agar komik/animasi nie boleh ditayangkan semula dengan lebih terancang .. ye dak (^^)Y yaww


kredit





  

28 ulasan:

  1. walaweh...nostalgik siot mende ni...trkenang mase mude2...haha

    BalasPadam
  2. btol3... mmg suka sgt anak2 sidek... huhu~~~

    BalasPadam
  3. baca entry ni teringat zaman kecik2 dulu time komik ni tgh meletup...

    BalasPadam
  4. haha...ingt zaman knk2 dlu, sy 5 brdik, pasti trcongok dpn tv nk tgk cite ni..skrg smua dh bsr..

    BalasPadam
  5. @ashafanie: 2la indu zaman2 2 .. ceh mcm tua sgt pla hehehe

    BalasPadam
  6. waaa, rindu gilakkk zaman dulu...

    BalasPadam
  7. wah, ak pon suke tgk cite ni time sklh2 dulu.. best! :P

    BalasPadam
  8. dulu tetiap maghrib kan tayangan dia, ish2, rindu, komik dia pon ada baca! misbun <3

    BalasPadam
  9. @gagak: btl 2

    @peep : gengla kita :)

    BalasPadam
  10. @fiq :wah msh igt mimie x igt pla tiap magrib tygnny hehehe

    BalasPadam
  11. Salam...mungkin dorang tgh prepare edisi terbaru dgn alatan dan sistem yg lebih canggih supaya nampak lagi cantek dan berkualiti...agaknyer laaa

    Post terkini Berlagak Berani

    BalasPadam
  12. haaha... teringat zaman hingusan dulu... dok gagah beli buat koleksi... hehe best komik tempatan yg ini. kartun kat TV dulu pon x pernah miss... huhuhu :) sukanya!

    BalasPadam
  13. waaa.dulu msa kecik2 mst kumpul duit nk bli komik die.xpown petang2 berebut tv dgn ayah nak tgk katrun die..hehe.

    BalasPadam
  14. @abang LOng : harap2 g2 la kan :)

    BalasPadam
  15. @shuk: koleksi mimie da ilank da :( kan best kalau ada lg

    @Miss honey : wah siap berebut ngan Ayah mst lucukan kenang balik zaman2 silam hehehe

    BalasPadam
  16. time kecik2 dulu suka tengok ni.

    BalasPadam
  17. sy suke anak2 sidek .. best woh .. kkdg lawak :D

    BalasPadam
  18. Sangat suka animasi ni sebab cerita dia dekat di hati kita kan.. adik beradik tak sah kalau tak gaduh. tapi camne pun sayang tetap sayang ye dak..


    Kalau dapat siar sekali usop sontorian pun cantik jugak... ;)

    BalasPadam
  19. aah. minat sgt. sgup beli komik tu tiap minggu..kmpul buat koleksi ;)

    BalasPadam
  20. Sumpah rindu citder ank ank sidek ni :)

    BalasPadam