Rabu, 8 Jun 2011

Hukum karma bercanggah dengan islam


Salam smua ^^
Baiklah mst korg penah dgr perkataan hukum ‘karma’ kan???
Hari nie ak nak buat sedikit ulasan sal hukum ‘ karma’ nie
Majoriti dari kita penah dengar lagu karma kn??
Mcm2 versi ada antara nya lagu Alicia keys, wings n mcm2 lg la…
X d nafikan hukum  karma nie mempengaruhi kita  dsbb kan lagu2 seperti ak nyatakan tadi , tv , movie  n mcm2 lg la.
Dan mst korg sendiri or  kawan2 korg pernah post kat facebook lbh korg mcm nie  :
“ what goes around must around, what goes up must come down “  
(or ayat yg lbh kurang sama maksudny)
Betul tak??, lbh2 lagi bila ada org yg buat jahat ngan korg …
X ak nafi kn ak pn pernah terpengaruh ,  yelah lagu karma Alicia key tu kan best
Tapi betul ke karma nie org islam boleh guna?? Bukan kepercayaan org hindu ke??...
Meh kita tanya incik google :

klik untuk lebih jelas

klik untuk lebih jelas
klik link kat bawah nie utk maklumat lanjut taw
kredit : Halaqah

Definasi lain pula dr incik wiki:

klik untuk lebih jelas
                                               klik link kat bawah nie utk maklumat lanjut taw
                                                                kredit : incik wikipedia

dari sini dapat dsimpulkan yang hukum karma xda kena mgena ngan ajaran islam dan sekaligus kita tidak boleh mempercayai ny  huhuhuhuhu

p/s : kalau ak silap tgur ye .. sharing is caring kan??
saya budak baru belajar .. slh silap tlg tunjuk kn 

7 ulasan:

  1. nice entry...info di ambil

    BalasPadam
  2. thanks wanie.. tgur mimie kalau ada silap k..nice 2 meet u

    BalasPadam
  3. thanks sgt coz wat entry ni..baru sye taww,tq

    BalasPadam
  4. Hukum Karma memang berasal dari kepercayaan agama hindu...tapi mungkin ramai yang tidak tahu mengenai ini..syabas kepada awak , semoga entry ini dapat membuka minda kepada mereka yang mungkin tidak tahu...

    BalasPadam
  5. @miss jingga : wc ,, sama2 kita beringat erk ^^
    @khairil : btl 2.. insyallah .. sharing is caring right ?? :)

    BalasPadam
  6. terima kasih sbb berkogsi bnde ni .. sbb ramai yg tak tahu tang ni kan .. huhu

    BalasPadam
  7. @alif haris : sesame ,, btl 2 sesama kita sebarkan erk :)

    BalasPadam