Rabu, 22 Jun 2011

Warna pakaian mengikut hari

Salam
Mesti ramai dari korg yang like fanpage Heliza helmi tau pasal nie kan ?.. Terutama kalau org yang addict sal fesyen2 tudung/ shawl nie.. yelah heliza 2 kan kiut miut org nya …Pas2 jadi icon org yang bertudung pula 2 ..tapi ramai juga tak tahu macam mana nak buat shawl mcm dia terutama yang tebaru nie nie shawl yang tutp bahagian depan ..


 menutup aurat ye tak.. hehehe.. kalau ada sesiapa tahu bagi taw ak taw.. heehehe upanya sendiri pn x taw

************************************

Walau ramai dah tau tapi ak tak kira ak nak juga buat entry sal nie.. yelah mana taw ramai lagi yang x tau … Lagipun ak taw benda nie sblm heliza vblog pasal warna pakaian mengikut hari.. ak taw pun sbb lecturer Cognitive Psychology ak yang bagitahu..

************************************

Isnin : Putih
copet kat google



Selasa :Purple/ Pink
copet kat google











Rabu : biru

copet kat google















Khamis : Kuning / Coklat
copet kat google














Jumaat : Hijau













Sabtu : Merah
copet kat google














Ahad : Hitam













Kalau korg nak taw sebabny korg tekan sini
tapi sebenarnya tak semestinya korang kena pakai satu set warna tersebut..
sebagai contoh untuk org pakai tudung, korg pakai warna utk tudung 2 je pn suda cukup


sekian .. siap 1 entry :)

kredit : Heliza Helmi
           cikgumala.blogspot.com
           lecturer aku
           Incik google


44 ulasan:

  1. wah , menarik . tapi eyraa tak bape suke pakai baju warne hitam lha . hihi :)

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum pokcik ucapkan kat jiran sebelah ko.. pasal tudung, rs nk try tu ade.. tpi rmi orang x bekenan plak kat pokcik.. ari ni dan esok, pokcik ingat nk pakai kale coklat je.. (panas, baik bukak baju d umah)..

    nota perut: pokcik le blogger baru yg suke mengomen.. polo sudah, dipolo je blum.

    BalasPadam
  3. @shahirah : hehehe its ok ..cari je aksesori warna itam suda memadai rasa ny..


    @Mohd Izzar : :)

    Pokcik blogger baru : walaikumsalam hahaha

    BalasPadam
  4. hehehe .. dua2 awek sy awak curi gamba die .. :D
    mimie .. cmne alif nk PM mimie ??

    BalasPadam
  5. @alif : awek awk mana 1 nie?? lor x taw pula awek alif sampai 2 hehehe.. alif PM kat fb boleh ada kat sblh kiri blog mimie nie

    BalasPadam
  6. singgah sini. wow. thanks for the info. :)

    BalasPadam
  7. nak pakai merah hari2 jela...hehehe..

    BalasPadam
  8. @shafida : wc dear

    @Zet madu : lor napa pla x suke ijua

    @soooour : hehehe boleh je

    BalasPadam
  9. ouhh btol2!
    syufa pnh tgk heliza punye video..
    tiap hari yg die pkai..
    hihih..
    nk try tp xke mne..
    dok umah je..
    dh msuk blaja nnti boleh amalkan.. :D

    BalasPadam
  10. @syufaa : hehhee.. mimie pn x la praktik kan sgt .. skdr berkongsi

    BalasPadam
  11. wahh menarik...idea bernas nk pilih kaler tudung pegi kelas hehehe

    BalasPadam
  12. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jawapan-maksud-di-sebalik-gambar-itu.html

    mengikut pandangannya

    BalasPadam
  13. "blogwalking friend this blog is good.."

    BalasPadam
  14. yeah !! aura warna..cbe try...CG dah try amaLkan..aura ikut hari macam aura ikot waktu soLat..so far aura positif orang katee... =)

    BalasPadam
  15. waa, aku men entam je pkai.hehe

    BalasPadam
  16. wah... baru pula sy tau.. nice info! :)

    BalasPadam
  17. @AgForex : ;)

    @senikomputer : thanks

    @CiK GorGeouS ! : btl2 mimie x la amalkan sgt tp okla hehehe

    @Gagak : bole la try pas nie

    @nowiz : selamat mcuba

    BalasPadam
  18. mase kt kolej,follow jgk nih .. bile kat umah,dah xfollow .. hehee

    BalasPadam
  19. ahaaa.entry menarik ;)
    nak kena beli bj baru laa. haha ;p

    BalasPadam
  20. @atyn nayn : wah siap nak beli baju baru hehehehe..

    @hisam : hehehe

    BalasPadam
  21. saye bljar pkai baju ikut kaler ni dkat matriks! haha

    BalasPadam
  22. kebetulan dah gosok baju wane hijau utk esok! yay!

    dill.

    BalasPadam
  23. @amir aizat :yeke hehehe


    @dill: ok la 2 ada aura la esk

    BalasPadam
  24. warna hitam paling best! hheehe

    BalasPadam
  25. hehehe smua warna ada aura sendiri

    tapi hitam mmg lawa pn :)

    BalasPadam
  26. ermmm~ bgus lah share ni~zie tw da~ selalu jugak ushaa page heliza~ kdang2 je ikot pkai baju ikot hari dan warne...uhuuhuhu..wink3 >_<

    BalasPadam
  27. tp lau byk bju wrna pink,kena 3 hari pkai kaler pink la.hehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    BalasPadam
  28. @ eizarazierya : boleh pengaruh mood kta sbnrny.. tp x taw la keberkesanan ny

    @Ifa Athirah : hahaha kalau mimie hampir smua baju kalaer purple..
    x wajib pn kna pki warna ikt hari nie ,, just dia blh pgaruh aura n mood je

    BalasPadam
  29. hehe..susah la nk pkai baju ikut hari..

    BalasPadam
  30. cmne shahir ad dlm ni....ensemnye shahir...hehehe

    BalasPadam
  31. warna pun ada kaitan dengan hidup kan?ishhh

    BalasPadam
  32. tu tu lisa n heliza tu .. hehehe :) okey alif da add :)

    BalasPadam
  33. menarik ! nawal suka merah :)

    BalasPadam
  34. huhuhu..besh gak kalo ade tema warna..tp mcm pelik je kalo ari khamis sume owg pkai baju kaler kuning..huuu..

    BalasPadam
  35. lps ni kna beli byk2 baju yg sma kaler sbb nk kna tukar xkn tiap2 mgu ahd ja wrna itam pstu bju yg tuu ja kn..hehe

    BalasPadam